KAMP 2015 Logo
 
25. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE
 
Krk, od 25. lipnja do 5. srpnja 2015.
 
IZVJEŠTAJ
 
I ove godine, krajem mjeseca lipnja, mladi nadareni informatičari jedva su dočekali iz školskih klupa, državnih matura i ostalih "napornih" obaveza, uskočiti u one "kampovske", nešto ležernije ali prepune novih znanja.
 
Jubilarna ljetna škola informatike - 25. KAMP MLADIH INFORMATIČARA HRVATSKE - KRK 2015 ove je godine po osmi put za redom (jedanaesti put ukupno) održana u gradu Krku u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Program Kampa odvijao se od 25. lipnja do 5. srpnja 2015. godine u prostorima OŠ "F.K. Frankopan" u Krku. U radionicama Kampa svoje su znanje usavršavali učenici od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, sveukupno njih 83, a pridružilo im se i 15 nastavnika željnih dodatnih informatičkih znanja. Kamp je tako okupio 98 polaznika za koje je organizirano 13 radionica koje su vodili stručni suradnici HSIN-a i Kluba informatičara otoka Krka.
 
RADIONICE, PREDAVAČI I POHVALJENI UČENICI
 
Rbr Radionica Predavači Pohvaljeni učenici
1 Algoritmi OŠ početni Marija Gegić Ivan Cepanec, Antonio Lukić i Mislav Brnetić
2 Algoritmi OŠ napredni Nikola Dmitrović, prof. mentor Martin Josip Kocijan, Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah, Ivan Vojvodić i Leon Stjepan Uroić
3 Algoritmi SŠ Luka Barišić / Goran Žužić / Mislav Bradač Robert Benić, Petar Bošnjak, Marin Kišić, Stjepan Požgaj, Kristijan Rupić i Ivan Žufić
4 Arduino & Mindstorms Vlado Lendvaj, prof. Filip Jurković, Leon Stjepan Uroić i Andrej Todić
5 C++ / STL Branimir Filipović / Ivana Žužić Marko Čengić, Dora Lendvaj, Damjan Radovanović, Mario Zelić, Mislav Brnetić i Andrej Todić
6 HTML / PHP Dino Ilić Matija Bujanić, Vedran Cifrek, Lucija Žužić i Mislav Brnetić
7 JHIO pripreme Nikola Dmitrović, prof. mentor -
8 Lego Mindstorms Vlado Lendvaj, prof. Josipa Capan, Iva Magdić, Lorena Kosić i Filip Žužić
9 Logo početni Diana Lendvaj, prof. Lorena Kosić i Filip Žužić
10 Python početni Gordan Nekić Lucija Žužić, Karlo Srdoč, Lovro Sokolić, Filip Braut i Josip Šime Zrilić
11 Robotika A Mateo Barišić Dujmović Toni Bogović, Josip Mrakovčić i Tia Žužić
12 Robotika B Mateo Barišić Dujmović Andrej Todić i Karlo Srdoč
13 WordPress Karlo Sintić Lovro Sokolić, Bruna Marchioli Hajdinac i Oriana Međimorec
 
 
U sklopu Kampa, u četvrtak 2. srpnja održana je i 4. juniorska hrvatska informatička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 13 najboljih juniora (učenika osnovnih škola). Oni su tijekom tri i pol rješavali četiri originalna problemska zadataka na algoritamskoj osnovi.
 
JHIO 2015 / Rezultati
 
Medalja Ime i prezime Razred Škola/klub
ZLATNA MEDALJA Lovro Kalinovčić 8 Udruga informatičara Božo Težak Zagreb
SREBRNA MEDALJA Krešimir Nežmah 6 Udruga informatičara Božo Težak Zagreb
BRONČANA MEDALJA Martin Josip Kocijan 7 MIS Strahoninec
 
KOMPLETNI REZULTATI
 
Zadatke za JHIO napravili su i provedbu natjecanja odradili Znanstveno povjerenstvo i Povjerenstvo za provedbu i evaluaciju, na čelu s predsjednikom Nikolom Dmitrovićem, profesorom mentorom iz XV. gimnazije, Zagreb.
 
 
U subotu, 4. srpnja održana je završna svečanost Kampa 2015. na kojoj su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje. Predavačima i voditeljima radionica, te pokroviteljima i suorganizatorima uručene su zahvalnice.
Ovom prilikom predstavljeni su i najuspješniji sudionici 4. juniorske hrvatske informatičke olimpijade.
 
Završnoj svečanosti Kampa nazočili su gradonačelnik grada Krka, g. Darijo Vasilić, prof., te ravnatelj škole domaćina OŠ "F.K. Frankopan", g. Serđo Samblić, prof., koji je na kraju svečanosti proglasio Kamp 2015 završenim.
 
Hrvatski savez informatičara organizirao je 25. kamp u suorganizaciji s Klubom informatičara otoka Krka – KIOK i OŠ "F.K. Frankopan" iz Krka, domaćinom ovog programa. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu su pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, poglavarstvo Grada Krka i Županije primorsko-goranske.
 
Voditelji Kampa bili su Aron Bohr, u ime Hrvatskog saveza informatičara i Boris Bolšec, prof., u ime škole domaćina.
 
U Krku, 5. srpnja 2015.
 
Za Hrvatski savez informatičara
Krešimir Malnar, v.d. tajnik